Pastoor James, zaterdagavond in de kerk van Wilbertoord, tijdens zijn eerste mis voor de Millse parochie De Goede Herder.
Volledig scherm
PREMIUM
Pastoor James, zaterdagavond in de kerk van Wilbertoord, tijdens zijn eerste mis voor de Millse parochie De Goede Herder. © Theo Peeters

Mill heeft een nieuwe pastoor en die komt uit India: ‘Mensen mogen me pastoor James noemen’

WILBERTOORD - Het was zaterdagavond in de kerk van Wilbertoord zijn eerste mis als pastoor van de Millse parochie De Goede Herder. Toch altijd een beetje spannend natuurlijk, zo'n vuurdoop in een geheel nieuwe omgeving. Al ben je in Nederland alweer ruim tien jaar voor de rooms-katholieke kerk werkzaam.

3 reacties

 • J. Zomers

  1 maand geleden
  @Willem, wat ik vreemd vind dat de katholieke kerk uitsterft en dat een behoudend en strenge religie als de islam steeds groter wordt? Iets doet de katholieke kerk verkeerd wat zij goed doen. Over 20 jaar zijn er meer moslims in Nederland dan christenen.
 • Willem Zuidersteen

  1 maand geleden
  @Zomers, het is een teken dat de sekte die de Rooms-Katholieke kerk is aan het uitsterven is in ons land. Het is leuk dat mensen er hoop uit putten, echter is na alle heftige schandalen en vooral de manier waarop gereageerd en geacteerd wordt vanuit de kerk wel duidelijk dat de volgers niets waard zijn. Verder heet ik pastoor James overigens hartelijk welkom.
 • J. Zomers

  1 maand geleden
  Het is opvallend dat mensen uit India en Polen nu pastoor worden in Nederland. We moeten zorgen dat we dit zelf gaan doen, desnoods geef je de pastoor toestemming om te trouwen - de kerkgangers en God hebben hier geen probleem mee.
 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  4

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

Maasland