Volledig scherm
Een van de beoogde bouwlocaties in het Millse centrum voor met name huurappartementen. © Ed van Alem

Mill krijgt 36 huurwoningen in centrum

MILL - Op de plek in Mill waar ooit de bibliotheek, gemeenschapshuis Marienweerd  en garage/autobedrijf Vlaar stonden, moeten de komende jaren 36 huurwoningen komen. Woningcorporatie Mooiland gaat die bouwen.

De buurt waar Millenaren jaren geleden naar de bieb en Marienweerd gingen, heeft Woonhof als werktitel meegekregen. Hier zijn 28 huizen ingetekend, waarvan 24 appartementen. Het appartementencomplex vlakbij het gemeentehuis en cultureel centrum Myllesweerd moet maximaal drie bouwlagen hoog worden. Ook is op deze locatie nog ruimte voor vier woningen. 

Op de locatie Vlaar ertegen over staan in de eerste voorlopige plannen acht appartementen ingetekend. 

Levensloopbestendig

De te bouwen huizen in het gebied waar de straten  Oranjeboomstraat, Bernhardstraat en Hoogstraat samen komen, zijn allemaal levensloopbestendig. Dit betekent dat deze huizen makkelijk aan te passen moeten zijn voor oudere bewoners. 

Uit woonwensonderzoek van Mooiland vorig jaar is gebleken dat huishoudens in Mill steeds kleiner worden, het aantal 65-plussers snel groeit, de kern Mill in trek is en de doorstroming op de huizenmarkt slecht is. Dat betekent, aldus Mooiland en de gemeente Mill en Sint Hubert, dat er de komende jaren snel meer levensloopbestendige woningen gebouwd moeten worden. 

Mooiland durft nog niet te zeggen wanneer de woningen gebouwd kunnen worden en wanneer ze gebruiksklaar zijn. Daarvoor zijn de plannen nog te pril. ,,Er is wel een wijziging van het bestemmingsplan nodig’’, zegt een woordvoerster van de woningcorporatie in Grave. ,,Normaliter duurt zo'n procedure al snel een jaar.’

Jong en oud

Of er straks specifieke doelgroepen voorrang krijgen bij toewijzing van de woningen en in hoeverre sprake is van sociale huurwoningen, goedkopere huurhuizen voor mensen die het financieel niet breed hebben, is nog niet bekend. ,,Zover is het plan nog niet uitgewerkt. Levensloopbestendige woningen, ook wel nultredenwoningen genoemd, zijn voor meerdere doelgroepen geschikt; jong, oud, alleenstaanden, paren.’’

Mooiland en de gemeente, die onlangs een eerste informatieavond hielden over het nieuwste woningbouwproject in Mill, laten inwoners de komende tijd meepraten over onder meer materiaalkeuze, indelingen van de woningen, het parkeren en het groen in de buurt. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland