Volledig scherm
Vlaggetjes voor de Leeuwinnen in Mill. © dg

Mill met 4 kilometer vlaggetjes voor het eerst oranje voor de vrouwen

MILL - Voor het eerst sinds de groep Oranjeboombuurt in Mill bestaat, hebben ze de oranje vlaggetjes opgehangen voor het vrouwenvoetbal. Vier kilometer vlaggetjes maar liefst.

Vijftien jaar geleden werden voor het eerst vlaggetjes opgehangen in de Hoogstraat. Van de rotonde bij de Karstraat tot rotonde bij de Hoogveldseweg. Later kwam daar de Kerkstraat bij. ,,Maar de afgelopen vijf jaar was het helaas niet meer nodig", legt Roy Mengerink, bewoner van de Hoogstraat in Mill, uit.  

Zelf is hij de afgelopen jaren enthousiast geworden van de Leeuwinnen. Hij bezocht een aantal wedstrijden van het Nederlands vrouwenelftal en maakte andere buurtbewoners ook enthousiast.  

,,Tijdens het EK twee jaar geleden hebben we het nog niet gedaan. Maar we hebben laatst de koppen bij elkaar gestoken en gezegd dat we het deze keer, voor de eerste keer dus, voor de vrouwen gaan doen. En dat de mannen vanavond de finale van Nations League spelen, is meegenomen, maar niet het doel.

Herstelwerkzaamheden

De vlaggetjes werden vrijdag en zaterdag opgehangen. ,,Na afloop van de ergste wind moesten er zo links en rechts wel wat herstelwerkzaamheden worden gedaan. Maar het hangt er allemaal weer strak bij.”

De vier kilometer vlaggetjes zijn niet zomaar vlaggetjes. ,, We testen ze altijd uitgebreid. Ze gaan een keer de wasmachine in en we trekken er een paar keer flink aan. We kiezen altijd vlaggetjes met een witte band met daar een draad in. Gisteren zagen we wel dat dat niet voor niets is", zegt Mengerink.

Tijstip

Dinsdag wanneer de eerste wedstrijd wordt gespeeld tegen Nieuw Zeeland, zullen ze nog niet massaal bij elkaar zitten om naar de wedstrijd van de Leeuwinnen te kijken. ,,Dat is een wedstrijd om half drie 's middags. Mensen moeten gewoon werken.” 

Zelf zit Mengerink wel thuis voor de buis. ,,Ik heb een rijschool en heb in de planning dinsdagmiddag vrij gehouden. Vanaf zaterdag zijn de wedstrijden op een gunstiger tijdstip. Dan gaan we wel gezellig bij elkaar zitten om de vrouwen vanuit Mill aan te moedigen.”

Volledig scherm
De oranje vlaggetjes in de Kerkstraat in Mill © dg
Volledig scherm
Vlaggetjes in Mill, speciaal voor de WK voor vrouwen. © dg
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland