Henry Kuppen
Volledig scherm
PREMIUM
Henry Kuppen © Theo Peeters

‘Mister Eikenprocessierups’ Henry Kuppen: respect voor de bomen

vrijdaginterviewMILL - Henry Kuppen uit Mill is genomineerd voor de titel Greenfluencer van 2019 vanwege zijn kennis van de eikenprocessierups.De Greenfluencer wordt gezien als de dapperste man of vrouw die de groensector kleur gaf. Al langer staat de bomendeskundige bekend als Mister EPR.

6 reacties

 • de heer J. Zomers (67)

  1 jaar geleden
  Heb een goed idee... tegenwoordig heb je kunststofbomen (denk hierbij aan de kerstboom) die zien eruit als een echte boom.We gaan een stel eikenbomen vervangen door kunsteiken - 3 voordelen:1. in de winter blijven de bladeren mooi groen2. ze hebben geen onderhoud nodig3. de processierups laat deze bomen links liggen We zouden om en om kunnen doen... twee echte eiken met daartussen een plastic eik.
 • ikke

  1 jaar geleden
  Dan heb jij geluk Harry, dat jij niet gevoelig bent hiervoor...! Je kunt het vergelijken met andere ziektes/overgevoeligheden, er zijn mensen die helemaal niet tegen rook kunnen en je hebt mensen die "gewoon" roken, en die mensen die er niet tegen kunnen hebben een groot probleem als iemand anders dan wel rookt in zijn buurt...! Dus een beetje een asociale reactie van jou Harry, omdat jij er geen probleem mee hebt, moeten andere mensen maar niet zeuren?????
 • Harry

  1 jaar geleden
  Onzin, bomen kappen is geen oplossing en funest voor het klimaat. Eikenbomen herbergen een enorme variatie aan dierenleven. Overlast word ook schromelijk overdreven. Ik loop drie maal daags door een straat vol eiken en eikenprocessierupsen. Tja soms wat bultjes met wat jeuk. Niet de moeite van het klagen waard.
 • F.J.H. Lelivelt

  1 jaar geleden
  Ja gewoon veel eiken kappen zou een optie zijn en andere bomen voor in plaats anders kom je niet van die plaag af 
 • ikke

  1 jaar geleden
  En vooral langs de wegen zeer snel beginnen met de kap van deze eikenbomen, zodat onze kinderen nog wel gewoon met de fiets naar school kunnen!!
 1. Protest rond Maagdenrotonde Apeldoorn na ingaan avondklok
  Play

  Protest rond Maagdenro­ton­de Apeldoorn na ingaan avondklok

 2. Culturele sector kijkt uit naar dag dat podia weer opengaan
  Play

  Culturele sector kijkt uit naar dag dat podia weer opengaan

Maasland