Overblijfselen van het Duits Lijntje in Mill.
Volledig scherm
PREMIUM
Overblijfselen van het Duits Lijntje in Mill. © Ed van Alem

Onderzoek naar snelfietsroute langs Duits Lijntje: ‘Automobilisten gezond alternatief bieden’

MILL - Komt er na de snelfietsroute tussen Cuijk en Nijmegen ook een snelfietspad tussen Uden, Mill en Haps? Mill gaat in elk geval de haalbaarheid ervan onderzoeken, heeft de gemeenteraad besloten.

6 reacties

 • Manfred

  2 jaar geleden
  Is dat dan de doelstelling, om automobilisten een gezond alternatief te bieden? Niet gewoon voor de fietsers?
 • de heer Jan Zomers (68)

  2 jaar geleden
  Voorrang bij kruisingen is niet strikt noodzakelijk.Bij mij in de buurt is een snelfietspad aangelegd - op een oversteek bij een niet al te drukke weg moeten de fietsers wachten. Wel is de rijweg breder gemaakt zodat de fietsers in het midden veilig kunnen wachten.Bij drukke wegen moet je fietstunnels aanleggen... dit kost extra geld maar is wel veilig.Van Uden naar Haps dan praat je over ongeveer 5 fietstunnels. 
 • Sjors

  2 jaar geleden
  Mooi plan. Het zak moeilijk worden denk ik maar het onderzoeken waard. Wat mij verbaasd is het volgende “ De Millse gemeente stuurt een brief om zijn onvrede te uiten over de aanpak van de N264”. Daar zijn ze volgens mij 10 jaar te last mee. Nooit mee willen denken en dan je onvrede uiten. Heel vreemd. Had dan het lef gehad om van het begin af aan mee te denken en te doen
 • Willem

  2 jaar geleden
  Dan zou er een heleboel niet kunnen #Loet en dat vind ik geen reden om iets niet te doen of te overwegen. Elluk voordeel hep zun nadeel :)
 • Loet

  2 jaar geleden
  Nadeel is dat bij een snelfietspad hoort dat er kruisingen komen waarbij de fietser voorrang heeft. Dit zorgt vaak voor gevaarlijke kruisingen. Als fietser ben je nu eenmaal kwetsbaar en als automobilist hoeft er maar 1 moment van onoplettendheid te zijn en hop, je hebt een fietser die zichzelf  vaak als koning op de weg beschouwen op de motorkap. Auw.