Volledig scherm
PREMIUM
Carel van Genugten © Ed van Alem

Op pad met Carel in de Verborgen Raamvallei: ‘Ik kan me nog altijd verbazen over hoe mooi het hier is’

MILL - Het Peelkanaal en omgeving in Mill is de voorbije jaren flink aangepakt. Vispassages, poelen, bloemrijke graslanden, een fietspad langs het kanaal richting Grave, een brug over het kanaal: voor mens, dier en natuur is het er veel aangenamer op geworden. Vrijdag werd het opnieuw ingerichte gebied officieel ‘geopend’. Kenner Carel van Genugten uit Mill neemt ons mee langs vijf van zijn favoriete plekjes in de Verborgen Raamvallei. 

Carel van Genugten, voorzitter van het Verrassende Platteland van Cuijk en bestuurslid van het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk, kent het gebied langs het Peelkanaal in Mill en de Verborgen Raamvallei op zijn duimpje.

De nu 73-jarige natuurliefhebber woont alweer veertig jaar in Mill. Maar het Land van Cuijk was vanuit het waterschap, waarvoor hij 25 jaar gewerkt heeft, ook zijn aandachtsgebied. Ook toen hij gedurende acht jaar wethouder was voor de gemeente Mill en Sint Hubert had Van Genugten veel van doen met het platteland rond Peelkanaal en Raam.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. De mopperende boer is van alle tijden, maar deze opstand gaat de geschiedenisboeken in
    PREMIUM

    De mopperende boer is van alle tijden, maar deze opstand gaat de geschiede­nis­boe­ken in

    EDE/ SINT HUBERT - Nog nooit vertoond is het, wat er deze week gebeurde. Met eerder als opwarmer boerenprotesten in verschillende provincies en twee weken geleden ook al een flinke demonstratie, trokken woensdag ongekend veel tractoren naar Den Haag uit protest tegen kabinetsplannen voor de terugdringing van de veestapel. ,,Als je het in de geschiedenis bekijkt, is hier zeker wat gebeurd.”

Maasland