Volledig scherm
Uil Greetje is al dagen gevlogen. © Amivedi

Opmerkelijke vermissing: Uil Greetje is met schoenen aan gevlogen en nu al dagen kwijt

SINT HUBERT - Vermiste honden, katten, konijnen of zelfs fretten. Ze zijn aan de orde van de dag bij de stichting Amivedi, een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor vermiste dieren in Nederland. Maar een uil? Met schoentjes om de poten? Dat is sinds een paar dagen een hoogst opmerkelijke vermissing. 

Toch is uil Greetje uit Sint Hubert, die voldoet aan die beschrijving, al sinds afgelopen vrijdag weg van haar baasje. Het 4-jarige diertje is sinds die dag vermist uit de straat Hazewind, een dag later meldde de eigenaar haar kwijtgeraakte huisdier aan bij Amivedi. ,,De hond van het baasje had een gat in de ren van de uil gegraven. De uil is waarschijnlijk door dat gat gegaan, weggevlogen en op die manier vermist geraakt’’, weet Stefanie van Bakel van Amivedi te vertellen over de vermissing. 

Leren bandjes

Dat de uil schoenen om haar poten had, klinkt volgens Van Bakel vreemder dan dat het in werkelijkheid is. De schoenen zijn leren bandjes, die uilen wel vaker aan hebben als ze op een stok staan. ,,Het zijn van die bandjes die uilen ook om hebben als ze op de handschoenen van iemand komen, zodat ze niet zomaar weg kunnen vliegen. ’’, zegt Van Bakel. 

Het is voor het eerst dat de uil vermist is geraakt. Volgens Van Bakel gebeurt het maar sporadisch dat uilen aangemeld worden als vermist. ,,Het zijn vooral honden of katten. Maar heel toevallig hebben we afgelopen week ook een uil gevonden en weer terug kunnen brengen.’’

Wie Greetje gezien denkt te hebben of tips heeft, kan contact opnemen met de afdeling Cuijk/Uden/Veghel van Amivedi: 088-0064615. 

Volledig scherm
De vermiste uil Greetje. © Amivedi
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Aanbieden van tuinafval wordt weer gratis in het Land van Cuijk

    Aanbieden van tuinafval wordt weer gratis in het Land van Cuijk

    HAPS - Het aanbieden van tuinafval bij de milieustraten wordt vanaf 1 augustus weer gratis. Dat zei wethouder Marius Tielemans deze week na afloop van de gemeenteraadsvergadering in Boekel. Daarmee moet een eind komen aan het dumpen van het groenafval in de natuurgebieden. Want dat is precies de reden waarom de Bestuurscommissie Afvalinzameling (BCA) Land van Cuijk en Boekel - de overkoepelende club die voor de gemeenten de afvalinzameling regelt - hiertoe besluit.

Maasland