Het bestrijden van de eikenprocessierups in Zevenaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Het bestrijden van de eikenprocessierups in Zevenaar. © Jan van den Brink

Pas op, de eikenprocessierups komt er weer aan! En de overlast zal dit jaar niet minder zijn

MILL - Alle genomen en nog te nemen maatregelen ten spijt zal de overlast die de eikenprocessierups de komende maanden gaat geven vergelijkbaar zijn met vorig jaar. ,,De plaagdruk zal hetzelfde zijn, het effect van de maatregelen merk je pas over een paar jaar.’’

Twan Verhoeven
Volledig scherm
Twan Verhoeven © eigen foto

Twan Verhoeven van de Nationale Bomenbank in Mill, een gespecialiseerd bedrijf in het bestrijden van onder meer de eikenprocessierups, is niet optimistisch. De rups, wiens brandharen vorig jaar voor met name veel jeukoverlast zorgde, zal dit jaar weer flink van zich laten horen.

Verhoeven kan het weten: de Bomenbank is tevens betrokken bij het landelijke Kenniscentrum Eikenprocessierups.  In Mill staat ook een testcentrum voor de rups, op basis waarvan voorspeld wordt wanneer de eikenprocessierups uit zijn ei komt. ,,Dat is 6 of 7 april.’’

Vanaf dan is het bedrijf van Verhoeven met twaalf spuiten vier tot vijf weken 24 uur per dag bezig met het bespuiten van de rupsen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland