Volledig scherm
Op het Millse stembureau de Wester loopt het om acht uur al redelijk door. © Ed van Alem

Peiling: Meerderheid Mill voor samenvoegen bij Land van Cuijk

MILL/LANGENBOOM - Een voorzichtige peiling tijdens het referendum in de gemeente Mill en Sint Hubert, levert winst op voor de groep die voor samenvoeging met de nieuwe gemeente Land van Cuijk is. 

Navraag bij stemmers bij drie van de zes stembureaus in de gemeente leert dat 62 procent voor samenvoegen is. 

De peiling is geen representatieve telling, maar geeft een voorzichtig eerste beeld. Er zijn wel verschillen. Op de stembureaus De Wester in Mill en De Wis in Langenboom kiest een overgrote meerderheid voor samenvoegen. Daar is 86 procent voor fusie met Cuijk, Boxmeer en Sint Anthonis. Maar op het stembureau in Myllesweerd in het centrum van Mill is het omgekeerd. Daar heeft 75 procent in het vakje ‘zelfstandig blijven’ aangekruist. 

Opkomst

Het loopt nog geen storm bij de drie bezochte stembureaus. Stemmers druppelen binnen, maar van rijen mensen die kun keuze kenbaar willen maken is nog geen sprake 

De gemeenteraad van Mill heeft gezegd dat bij een opkomstpercentage van veertig procent de uitslag bindend zal zijn. Is de opkomst lager, dan moet de raad volgende week donderdag een besluit nemen.

De gemeente Mill maakt in de loop van de dag een paar keer het  opkomstpercentage van dat moment bekend. In Mill en de bijbehorende dorpen kan vanaf vanochtend half acht gestemd worden. Stemmen kan tot 21.00 uur.

Maasland