Bij Juwelier Van der Linden aan de Pastoor Jacobsstraat in Sint Hubert is afgelopen nacht een plofkraak gepleegd.
Volledig scherm
Bij Juwelier Van der Linden aan de Pastoor Jacobsstraat in Sint Hubert is afgelopen nacht een plofkraak gepleegd. © Theo Peeters

Politie heeft camerabeelden van ‘brutale’ plofkraak juwelier Sint Hubert

SINT HUBERT - De politie beschikt over camerabeelden van de plofkraak op de juwelier in Sint Hubert. Momenteel wordt ook buurtonderzoek gedaan en worden sporen nagetrokken van de inbraak, waarbij dieven afgelopen nacht met een explosief een ruit opbliezen en vervolgens sieraden buit maakten.

De politie noemt de plofkraak ‘brutaal’. ,,Een inbraak met deze impact maak je niet vaak mee”, stelt een politiewoordvoerder. ,,Soms zie je wel dat bijvoorbeeld met een auto ergens een pui wordt uitgetrokken, maar dit is van een ander kaliber.”

De politie heeft nog geen zicht op de daders. Of er een samenhang is met andere recente inbraken bij juweliers, zoals in Arnhem, Velp, Utrecht en Winterswijk, kan de woordvoerder niet zeggen. Volgens verzekeraar Juvan, waarbij het gros van de juweliers een verzekering heeft, zijn in de maand januari altijd relatief veel juweliers doelwit van criminelen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland