Volledig scherm
ANP

Politie houdt man aan na steekincident in en bij woning

RAVENSTEIN - De politie heeft vanmorgen rond 2.30 uur in een woning in Heumen een 19-jarige man uit Langenboom aangehouden. Hij is een verdachte in een steekpartij, waarbij hij twee personen met steekwapen zou hebben verwond. Dat gebeurde eerder in de nacht, rond 0.30 uur, in en bij een woning aan de Burgemeester van Claarenbeekstraat in Ravenstein.

Een van de slachtoffers -een 18-jarige jongen uit Oss - raakte ernstig gewond en werd zo snel mogelijk per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Nijmegen. Hij is inmiddels behandeld aan zijn verwondingen en is buiten levensgevaar. Hij kan waarschijnlijk in de loop van de zaterdag het ziekenhuis verlaten. Het andere slachtoffer, een 19-jarige jongen uit Grave, raakte lichtgewond aan zijn arm.

Onderzoek
De recherche onderzoekt nog de aanleiding van de steekpartij. De politie zal de komende tijd nog enkele getuigen en het slachtoffer in het ziekenhuis verhoren.

Ruzie
De onenigheid zou begonnen zijn tijdens een feestje in de achtertuin van de woning. Zowel in de woning in Heumen waar de verdachte werd aangehouden, als in en bij de woning waar het steekincident plaatsvond, verrichte de politie onderzoek. De politie heeft onder andere kleding in beslag genomen voor nader onderzoek.

Maasland