Wim van de Donk
Volledig scherm
PREMIUM
Wim van de Donk © Dolph Cantrijn

Provincie Brabant: Nieuwe gemeente Land van Cuijk moet herindeling zijn met vijf gemeenten

LAND VAN CUIJK - Niet met drie gemeenten, maar met vijf gemeenten, dat is volgens Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant de beste oplossing voor de nieuwe fusiegemeente Land van Cuijk. Dus Cuijk, Boxmeer en Sint Anthonis mèt Grave en Mill en Sint Hubert.

Wim van de Donk, commissaris van de koning in Noord-Brabant, schrijft het in een brief die hij heeft gestuurd naar de colleges van de vijf gemeenten in het Land van Cuijk. Het is een reactie op de plannen van Boxmeer, Cuijk en Sint Anthonis om per 1 januari 2022 samen te gaan als gemeente Land van Cuijk. 

De andere twee gemeenten hebben tot nu toe aangegeven zelfstandig te willen blijven. Grave en Mill dreigen in een isolement te komen, omdat Cuijk heeft aangegeven niet langer deel te zullen uitmaken van de ambtelijke samenwerking met Grave en Mill.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland