Rector Menno van Halem van het Merlet College in Mill begroet Iris Klein die zich komt inschrijven op de school met een elleboogstootje in plaats van een hand te geven. Dit als bescherming tegen het coronavirus.
Volledig scherm
Rector Menno van Halem van het Merlet College in Mill begroet Iris Klein die zich komt inschrijven op de school met een elleboogstootje in plaats van een hand te geven. Dit als bescherming tegen het coronavirus. © Theo Peeters

Scholieren starten petitie: scholen dicht om corona

Scholieren zijn een petitie gestart waarin ze pleiten alle scholen te sluiten in verband met het coronavirus. Ook studenten van de universiteit van Maastricht zijn zo’n petitie gestart waarmee ze willen bepleiten dat de universiteit op slot gaat.

De scholierenpetitie is deze donderdagochtend al een kleine 20.000 keer getekend, in Maastricht staat de teller op ruim 2000.  De petitie in Maastricht is opgezet door drie Italiaanse eerstejaarsstudenten. 

De meeste scholen hebben nu al als maatregel dat leerlingen die last hebben van een verkoudheid gevraagd wordt niet naar school te komen. Veel schoolbesturen houden dezer dagen spoedoverleg over de vraag of ze de scholen niet moeten sluiten.

Maasland