Stoppen met voetbal, Henk moet er niet aan denken

VideoMILL - Henk de Hoog is een voetballer uit het verleden met een toekomst. Zaterdag vierde de 67-jarige voetballer van Juliana in Mill  zijn zestigjarig jubileum als actieve speler. En hij denkt nog niet aan stoppen. 

Volledig scherm
Henk de Hoog, al zestig jaar actief voetballer. © Ed van Alem

Henk was nog een Henkie toen hij lid werd, 7 was hij. Voor de gelegenheid was het kampioenselftal van het seizoen 1978-1979 opgetrommeld - een team met een verleden aangevuld met wat jonkies - om te spelen tegen het huidige elftal van De Hoog, het zesde van Juliana. Hij deed bij beide teams mee en scoorde ook nog. Zoals dat hoort in een jubileumwedstrijd. 

Volgens voetbalbond KNVB is het bijzonder dat een voetballer 60 jaar op de velden staat, al is het ook weer niet uniek. 

Waarom zou hij stoppen, vraagt hij zich af. Het lijf werkt nog en een biertje na de wedstrijd is niet te versmaden. Geef dan maar eens één goede reden om ermee te kappen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. En toen waren er nog maar vier motorcrosscircuits over
    PREMIUM

    En toen waren er nog maar vier motorcross­cir­cuits over

    MILL/CUIJK - Is een regionaal motorcrosscircuit de oplossing voor het verdwijnen van steeds meer circuits? ,,We hebben nog wel een plannetje op de plank liggen.” Vorige week werd tijdens de gemeenteraadsvergadering in Mill een definitieve streep gezet door het circuit De Kuilen in Mill. Volgens Nico Troost van motorsportorganisatie Nederland (MON) uit Cuijk is de suggestie voor een regionaal circuit, waartoe Mill nu oproept, heel opmerkelijk. ,,Er is jaren gewerkt aan een regionaal motorcrosscircuit in Odiliapeel. Maar daar werd in 2012 de stekker uit getrokken.”

Maasland