Volledig scherm
Haarlem;Nederland;HAARLEM - Heineken bierflesjes. ANP PHOTO XTRA KOEN SUYK - Heineken sluit brouwerijen. - 3160356.jpg

Twintig uur taakstraf voor man die AH in Mill oplicht met 3,30 euro aan gestolen statiegeld

DEN BOSCH/MILL - Een 27-jarige man uit Dordrecht heeft in oktober vorig jaar de Albert Heijn in Mill 3,30 euro afgetroggeld, door manipulatie van de statiegeldautomaat. De politierechter in Den Bosch legde de verdachte een werkstraf op van 20 uur voor oplichting. 

De verdachte ging de winkel binnen en haalde daar alle volle flesjes uit twee bierkratten. De lege kratten plaatste hij vervolgens op de emballageband van de statiegeldmachine. Hij kreeg een bonnetje met een waarde van 3,30 euro. Daarbij werd de man betrapt door winkelmedewerkers. ‘Geef me maar een boete. Die leg ik thuis wel op de stapel’, was zijn reactie tegen de AH-medewerkers 

Straf niet ontlopen

Vanwege die houding besloot de rechter de man een werkstraf op te leggen: die zou hij minder makkelijk kunnen ontlopen. De man kwam niet op zijn eigen rechtszaak opdagen. De reclassering had nog geprobeerd om contact op te nemen met de verdachte, maar hij weigerde mee te werken. De straf was gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. En toen waren er nog maar vier motorcrosscircuits over
    PREMIUM

    En toen waren er nog maar vier motorcross­cir­cuits over

    MILL/CUIJK - Is een regionaal motorcrosscircuit de oplossing voor het verdwijnen van steeds meer circuits? ,,We hebben nog wel een plannetje op de plank liggen.” Vorige week werd tijdens de gemeenteraadsvergadering in Mill een definitieve streep gezet door het circuit De Kuilen in Mill. Volgens Nico Troost van motorsportorganisatie Nederland (MON) uit Cuijk is de suggestie voor een regionaal circuit, waartoe Mill nu oproept, heel opmerkelijk. ,,Er is jaren gewerkt aan een regionaal motorcrosscircuit in Odiliapeel. Maar daar werd in 2012 de stekker uit getrokken.”

Maasland