Van de kleine of de grote schans voor zestigste 'verjaardag'

videoLANGENBOOM - Als je stil wilt staan bij een jubileum, doe het dan goed, moeten ze bij de Langenboomse Onspannings Club (LOC) gedacht hebben. De club, die al zestig jaar activiteiten organiseert voor de kinderen uit het dorp, hield vandaag een zeepkistenrace op het grasveld achter zaal d'n Bens. 

,,Deze keer, vanwege ons jubileum, niet alleen een activiteit voor kinderen, maar ook voor hun ouders’’, aldus mede-organisator Jos Toonen van LOC. 

Volledig scherm
Zeepkistenrace in Langenboom. © Ed van Alem

,,Die ouders zijn ook een keer kind geweest en hebben vroeger ook meegedaan aan activiteiten van de Langenboomse Ontspannings Club. Jaarlijks houden we zo'n acht activiteiten voor de kinderen. Dat kan skaten zijn, maar ook stoeptekenen. Met Koningsdag en carnaval bijvoorbeeld organiseren we ook altijd activiteiten.’’

24 zeepkisten, goed voor bijna negentig deelnemers, jong en oud, gingen zondagmiddag onder nazomerse weersomstandigheden van of de kleine schans van ruim twee meter hoog of de ruim vier meter hoge grote schans. Toonen: ,,Kinderen zo een fijne dag bezorgen, daar gaat het ons om.’’ Voor de mensen die in een zeepkist van een helling afgaan maar niks vinden, was er een foodmarkt en livemuziek. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland