Volledig scherm
PREMIUM
Mecheliene van Boxtel (links) en Sandra Toenders, initiatiefnemers van ‘de brigadierloze dagen’. © Ed van Alem

Veilige oversteek schoolkinderen Mill in gevaar

MILL - Wie helpt na de zomer vijfhonderd schoolkinderen in Mill de Langenboomseweg veilig oversteken? Ouders van kinderen op de scholen De Lens en De Kameleon luiden de noodklok. De beide scholen tellen nu samen nog 35 ouders die als klaarover kinderen helpen bij het oversteken van de drukke weg. Maar omdat de komende twee jaar ongeveer de helft zal stoppen met dit vrijwilligerswerk, dreigt een groot probleem. 

Maandagochtend hielden de klaarover-ouders, gesteund door de directies van beide basisscholen die onder één dak zitten aan de Langenboomseweg, een eerste prikactie. In de drukke ochtendspits stonden er geen verkeersbrigadiers. 
Een bezorgde ouder had de burgemeester al gebeld dat dit ‘actievoeren is over de ruggen van kinderen’.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Zwangere Mariët Peters werd 26 jaar geleden gewurgd: 'Dit boek gaat nooit meer dicht'
    PREMIUM

    Zwangere Mariët Peters werd 26 jaar geleden gewurgd: 'Dit boek gaat nooit meer dicht'

    SINT-HUBERT - Het is deze kerst precies 26 jaar geleden dat Mariët Peters uit Sint-Hubert om het leven werd gebracht. Ze werd dood op haar bed gevonden, op donderdag 24 december 1992. Peters was zwanger en bleek te zijn gewurgd. In Opsporing Verzocht is vanavond uitgebreid aandacht voor de oude zaak. Afgelopen zomer blikten familieleden met het Brabants Dagblad terug op het gruwelijke misdrijf.

Maasland