Verpleegster Sjan Moors kan direct naar Uden als het ziekenhuis haar nodig heeft

Het virus en ikMILL - Op ieder moment kan de telefoon van verpleegster Sjan Moors (55) overgaan: telefoon vanuit het ziekenhuis Bernhoven in Uden. Daar kan ze ingezet worden als het ziekenhuis de stroom coronapatiënten niet meer aankan. 

Sjan Moors.
Volledig scherm
Sjan Moors. © ViaSana Mill
Het virus en ik
Volledig scherm
Het virus en ik © DG

,,Ik werk eigenlijk bij privékliniek ViaSana in Mill. Maar deze neemt tot 6 april geen nieuwe patiënten meer aan, zodat wij andere zorginstellingen kunnen steunen.

Het is nog niet helemaal duidelijk of we over twee weken weer open gaan. We zijn afhankelijk van het virus, hoe dat zich gaat gedragen. Het kan dus zomaar zijn dat we de patiëntenstop langer laten duren. Ik heb geen idee, kan daar nog niets over zeggen. 

ViaSana blijft natuurlijk wel bereikbaar voor spoedgevallen. Daarvoor hebben we een rooster met bereikbaarheidsdiensten. Mijn collega's hebben gelukkig mijn diensten overgenomen. Dat is heel fijn, dat we dat kunnen afstemmen. Zo ben ik op ieder moment inzetbaar om te helpen bij Bernhoven in Uden. 

Op het moment dat zij hulp nodig hebben kan ik er direct naartoe. Ze verwachten deze week een piek in het aantal patiënten dat door corona is getroffen. Maar heb er nog niets van gehoord, ze hebben nog niet gebeld. 

Er zijn wel contacten tussen Mill en Uden. Ze gaan er vanuit dat mijn collega’s en ik binnenkort ingezet worden. Ik kan vanmiddag al een telefoontje krijgen, maar ook morgen of overmorgen. Ik wacht het af. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland