Volledig scherm
Stembureau bij het gemeentehuis in Mill. © Ed Van Alem

Vooral in de kleine kernen Wilbertoord en Langenboom zijn de inwoners voor herindeling

MILL EN SINT HUBERT - Vooral de inwoners van Wilbertoord en Langenboom hebben massaal voor herindeling van de gemeente Mill en Sint Hubert gestemd. Het hoogste percentage dat zelfstandigheid van de huidige gemeente niet ziet zitten is in Wilbertoord. In gemeenschapshuis De Wilg werd door 616 mensen gestemd. 542 daarvan was voor herindeling: ruim 87 procent. 

In Langenboom was 81 procent van de stemmers voor aansluiten bij de gemeente Land van Cuijk. In wijkaccommodatie De Wester waren de minste voorstanders voor herindeling. Nog altijd een dikke meerderheid: 67 procent. 

Bij het stembureau in zorgcentrum Pantein was 74 procent voor aansluiten bij de CBA-gemeenten en op het gemeentehuis was dat 70 procent. In de Jachthoorn in Sint Hubert kruiste 73 procent van de stemmers het hokje ‘aansluiten bij Land van Cuijk’ aan. 

Totaal

In totaal gingen er in 5523 van de 8973 stemgerechtigden in de gemeente Mill en Sint Hubert donderdag naar het stembureau. Goed voor een opkomstpercentage van 61,51 procent. 1384 stemmers zagen de gemeente liever zelfstandig blijven, 4119 mensen kozen voor samenvoegen. Er waren 16 blanco stemmen en 4 ongeldige stemmen. 

De stemverhoudingen per locatie zijn ook te vinden op de website van de gemeente

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland