Wesley Sneijder op trainingskamp in Mill

videoTerwijl het WK voetbal in Rusland in volle gang is, werkt Nederlands recordinternational Wesley Sneijder zich in het zweet op de velden van Juliana Mill. Met zijn club Al-Gharafa heeft hij een trainingskamp van drie weken bij de Brabantse amateurvereniging.

Bij de vierdeklasser bereidt Sneijder (34), die liefst 133 interlands op zijn naam heeft staan, zich met Al-Gharafa voor op de Stars League.  Dit is de competitie in Qatar die 4 augustus begint.

De club uit Doha heeft dagelijks twee oefensessies bij Juliana. De trainingen zijn besloten. Juliana is met Al-Gharafa in overleg om een open training te organiseren. ,,Om zo het publiek de kans te geven om Sneijder aan het werk te zien,’’ legt voorzitter Tom Heerbaart uit.

Oefenwedstrijden Al-Gharafa
Al-Gharafa, waar Sneijder sinds begin dit kalenderjaar speelt, zal naast trainingen bij Juliana ook oefenwedstrijden spelen in ons land. Zo staat op dinsdag 10 juli in Weurt een vriendschappelijke wedstrijd tegen eerstedivisionist NEC gepland. Verder treedt het team van Sneijder aan tegen het Roemeense Steaua Boekarest op 13 juli en eerstedivisionist TOP Oss op 17 juli.

Al jarenlang geldt het sportpark van Juliana in combinatie met hotelketen Fitland als ideale uitvalsbasis voor een trainingskamp. Eerder sloegen onder meer het Griekse Iraklis, het Engelse Queens Park Rangers, Liverpool en de nationale selecties onder de 17 van Italië en Turkije hun tenten op in Mill.

Volledig scherm
Wesley Sneijder op trainingskamp in Mill. © Dominique Pichel
Volledig scherm
Wesley Sneijder op trainingskamp in Mill © Theo Peeters
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland