Volledig scherm
© Thinkstock

Wielercollectief Land van Cuijk sluit convenant met natuurbeheerders

MILL - Vijf wielerverenigingen, verenigd in het Wielercollectief Land van Cuijk, hebben een convenant gesloten met Natuurmonumenten en Staatbosbeheer. Het convenant, dat drie jaar geldig is, maakt het organiseren van tourtochten makkelijker.

Onder het Wielercollectief vallen TWC Oost-Brabant uit Wanroij, TWC De Tweewielers uit Gassel, WTC De Doortrappers uit Langenboom, WielerClub Mill en TWC Grave. Jaarlijks organiseren ze ieder een eigen mountainbiketocht. Tevens organiseren ze de 8vanoostbrabant, een 120 kilometer lange tocht.

Door het convenant moeten de wielerclubs de regels voor sporten in de natuur naleven. De routes voor de tourtochten worden samengesteld in overleg met de natuurbeheerder.

Lees meer over het mountainbiken in de regio in De Gelderlander van vrijdag 27 januari, editie Maasland, of bekijk de e-paper.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Sint Hubert: geen rondweg, wel parallelweg, mogelijk stoplicht
    PREMIUM

    Sint Hubert: geen rondweg, wel parallel­weg, mogelijk stoplicht

    SINT HUBERT - Het dorp Sint Hubert krijgt geen rondweg bij de aanpak van de provinciale weg N264. Om de route- die in het dorp Pastoor Jacobsstraat heet - veiliger te maken, volgt een serie andere maatregelen. Op de route kan de snelheid naar beneden (nu 50 km per uur), er komt een veilige oversteek (mogelijk met stoplicht) en landbouwverkeer mag niet meer op de rijbaan. Dat krijgt een eigen route die parallel aan de provinciale weg wordt gemaakt.

Maasland