Volledig scherm
Door een bouwstop in Mill vanwege vliegbasis Volkel, zijn er in de jaren tachtig relatief veel zogeheten HAT-woningen in Sint Hubert gebouwd. © Theo Peeters

Woningen in Tamboerstraat Sint Hubert worden gesloopt

SINT HUBERT - Woningcorporatie Mooiland gaat zes woningen in de Tamboerstraat in Sint Hubert slopen. Vier andere woningen in de straat worden samengevoegd en verbouwd tot twee eengezinswoningen. 

Het gaat om zogeheten HAT-huizen. HAT staat voor Huisvesting voor Alleenstaanden of Tweepersoonshuishoudens. Dat zijn huizen met één kleine slaapkamer, een badkamer en een gecombineerde woonkamer en keuken. 

Dorpsraad

Quote

De behoefte voor HAT-woningen neemt af

Mooiland

,,Er staan in deze buurt relatief veel HAT-woningen’’, zegt een woordvoerster van Mooiland. ,,Maar de behoefte voor dit type woningen neemt af.’’ In overleg met de dorpsraad is besloten deze woningen af te breken. Wanneer, is nog onbekend. ,,Dat is afhankelijk van wanneer de laatste bewoner verhuist.’’

Mooiland onderzoekt of in deze straat in Sint Hubert ‘twee of drie gelijkvloerse woningen’ gebouwd kunnen worden. ,,Als dat niet lukt, verkopen we de grond’’, zegt de woordvoerster. Dan komen er mogelijk kavels vrij voor particulieren.

Vliegbasis Volkel

Dat er in de jaren tachtig in Sint Hubert relatief veel van deze huizen voor met name alleenstaanden zijn gebouwd, had volgens Mooiland te maken met een bouwstop in buurdorp Mill. Dat had weer te maken met geluidsoverlast van vliegbasis Volkel. Mooiland en de gemeente Mill gaan ook kijken hoe het parkeren in de Tamboerstraat en directe omgeving beter kan. 

Overigens is elders in de regio, in Gennep, juist veel vraag naar eenpersoonswoningen. Dat meldde de Noord-Limburgse corporatie Destion onlangs. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland