Volledig scherm
Woonwagenbewoners (Reizigers) die het oude kamp in Mill weer hadden bezet, zijn vertrokken. © Ed van Alem

Woonwagenbewoners verlaten toch Mill

MILL - De gebroeders Soering, die in september een voormalig woonwagenkampje in Mill bezet hebben, zijn donderdagmiddag weer vertrokken. Ze hadden geen kans om ooit in Mill een vaste standplaats te krijgen en hebben eieren voor hun geld gekozen. 

Zonder vrijwillig te gaan, hing hen een gedwongen vertrek boven het hoofd.

Twee van de drie broers zijn naar de gemeente Landgraaf gegaan. Een derde is neergestreken in Dordrecht. ,,Dat zijn  gemeentes waar we familiebanden mee hebben’’, zegt Willem Soering. ,,Want omdat we in Mill geen historische of familiebanden hebben, maakten we daar geen kans om te kunnen blijven.”

De gemeente Mill is in overleg met de omliggende gemeenten wel bezig met het ontwikkelen van een woonwagenbeleid. ,,Maar dan hebben we te maken met een lijst van mensen die al eerder belangstelling voor een plek in Mill hadden getoond. Stel dat er in Mill tien plaatsen komen, dan blijft er met ons een wachtlijst van elf gezinnen over. Als we daar op moeten wachten, zijn we veertig tot zeventig jaar verder. Dan zijn we al lang dood.”

Op het terrein aan de Kampweg in Mill is de nodige rommel achtergebleven. ,,Maar we komen een dezer dagen nog terug om dat op te ruimen. Nu waren de auto's vol en konden we het niet meenemen.”

Volledig scherm
De woonwagenbewoners toen ze het voormalige kampje aan de Kampweg in Mill eind september weer in gebruik hadden genomen. © Ed van Alem

Woonwagenbewoner Michael Maquine blijft wel in Mill achter. Hij stond ook op het veldje, maar heeft zijn caravan nu aan de overkant van de straat gezet, waar zijn moeder in een woonwagen wtoont.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland