22 bedden in huis voor arbeidsmigranten in ’s-Heerenberg: gemeente grijpt in

VIDEO‘s-HEERENBERG - Vier matrassen die op een rij liggen in een kamer, zichtbaar door het grote raam aan de voorkant van het huis. In de rest van het gedateerde huis  liggen nog eens 18 matrassen. In deze eengezinswoning in ‘s-Heerenberg woont geen gezin, maar slapen Poolse arbeidsmigranten. 

Buren van het pand aan de Stokkumseweg zeggen dat het huis al jaren gebruikt wordt voor de opvang van arbeidsmigranten, vrijwel uitsluitend mensen van Poolse afkomst. Vaak was er sprake van overlast.

,,Ruzies over van alles en nog wat. Vechtpartijen, ook midden op straat, om geld. Ze hadden natuurlijk weinig’’, vertelt een buurvrouw.

Geen van de omwonenden wil met naam in de krant, uit angst voor represailles. ,,Elke paar weken zaten er andere mensen in. Ik zag groepen van 14 of 15 mensen in het huis. Maar de laatste weken is het een stuk rustiger’’, zegt dezelfde vrouw.

Quote

Ik zag groepen van 14 of 15 mensen in het huis. Maar de laatste weken is het een stuk rustiger

Buurtbewoonster
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers