Rudi en Hetty Krüs met kinderen en hond voor de nieuwe stallen in aanbouw.
Volledig scherm
PREMIUM
Rudi en Hetty Krüs met kinderen en hond voor de nieuwe stallen in aanbouw. © theo kock persfotografie

2500 varkens verbrand: nu gaat het roer om bij boer Krüs uit Didam

videoDIDAM - Precies een jaar geleden brandde een grote stal van varkenshouder Rudi Krüs in Didam volledig af. 2500 varkens kwamen daardoor om het leven. Nu bouwt hij een nieuwe stal, maar dit keer moet het anders: diervriendelijker, brandveiliger, energieneutraal en met een zichtruimte, zodat bezoekers mee kunnen kijken bij de varkenshouderij.

18 reacties

 • Ada Ouwehand

  3 jaar geleden
  Men bemoeit zich niet met zijn baan, maar met de levende wezens en hun welzijn, waarvoor hij verantwoordelijk is. Hier wordt vaak te losjes mee omgesprongen, om welke reden dan ook. Als hij boekhouder zou zijn, dan zou niemand het iets interesseren. Niet zo heel gek toch ? 
 • Cristiano Straaten

  3 jaar geleden
  In zó'n tijd leven we: dat we het een substantiële verbetering vinden wanneer een gemiddeld varken 0,2 m2 - dat zijn minder dan 4 A4-tjes, hè? - meer 'leefruimte' krijgt in een compleet afgesloten stal krijgt. Voor de duur van maximaal 6 maanden dan voordat ze rücksichtslos worden afgevoerd naar het slachthuis om vergast te worden.Fijn leven en een fijne dood, hoor.#liefde #en #compassie
 • A Vries

  3 jaar geleden
  En dat doen de mensen niet, ze allemaal nog bij de superknallers .
 • A Vries

  3 jaar geleden
  Inderdaad Schande dat de man dat nog durft te zeggen, 1 M2 per dier. ach, ach ach, waar gaan wij naartoe ! SCHANDE !
 • Pippi Langkous

  3 jaar geleden
  Na alle ellende heel veel succes gewenst straks met het nieuwe bedrijf. Lijkt me vreselijk als al je beesten omkomen door brand .Is niet niks!

Liemers