Volledig scherm
PREMIUM
Rudi en Hetty Krüs met kinderen en hond voor de nieuwe stallen in aanbouw. © theo kock persfotografie

2500 varkens verbrand: nu gaat het roer om bij boer Krüs uit Didam

videoDIDAM - Precies een jaar geleden brandde een grote stal van varkenshouder Rudi Krüs in Didam volledig af. 2500 varkens kwamen daardoor om het leven. Nu bouwt hij een nieuwe stal, maar dit keer moet het anders: diervriendelijker, brandveiliger, energieneutraal en met een zichtruimte, zodat bezoekers mee kunnen kijken bij de varkenshouderij.

Volledig scherm
De varkensstal staat in brand in Didam. © videostill

Het is heet op 31 juli 2018. De zon schijnt volop. Rudi moet even bij de buren zijn, 50 meter verderop.  Plots ziet hij een medewerker op zijn erf druk naar hem zwaaien. ‘Wat moet-ie nou?’, denkt hij. Dan ziet hij de rook. Het zal toch niet? Jawel. Zijn grootste stal staat in brand.

Hij rent al bellend met 112 naar de stal, maar er is geen redden aan. Hopeloos ziet hij al voordat de brandweer arriveert de vlammen uit het dak slaan. De stal is verloren, maar veel erger: ook alle varkens.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers