In hotel Eureka in Zeddam zijn sinds tweeënhalf jaar arbeidsmigranten gehuisvest.
Volledig scherm
PREMIUM
In hotel Eureka in Zeddam zijn sinds tweeënhalf jaar arbeidsmigranten gehuisvest. © theo kock

Aantal arbeidsmigranten Liemers stijgt met 30 procent per jaar

DIDAM - Het aantal arbeidsmigranten dat in de Liemers werkt, is de afgelopen jaren met gemiddeld 30 procent  per jaar gestegen naar een aantal van 3570 in 2017. Van alle banen in de Liemers wordt circa 8 procent ingevuld door arbeidsmigranten waarvan de meesten uit Polen en Roemenië komen. 

De cijfers blijken uit een onderzoek dat het bedrijf Decisio in opdracht van de gemeenten Zevenaar, Montferland, Westervoort en Duiven en de provincie Gelderland heeft uitgevoerd. De Liemerse gemeenten willen meer grip krijgen op het vraagstuk over de huisvesting van arbeidsmigranten in de regio en willen daarvoor de cijfers inzichtelijk hebben.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Tien ‘coronaboetes’, maar vooral waarschuwingen in de Liemers
    PREMIUM

    Tien ‘coronaboe­tes’, maar vooral waarschu­win­gen in de Liemers

    ZEVENAAR/ WESTERVOORT - Inwoners van de Liemers houden zich redelijk goed aan de strikte regels die zijn opgelegd vanwege het coronavirus. Handhavers van de gemeenten Duiven en Westervoort moesten het meest in actie komen met respectievelijk zeven en twee boetes. De personen die op de bon geslingerd werden, begaven zich in veel gevallen op verboden terrein. Westervoort en Duiven hebben voetbalkooien en skateparken afgesloten.

Liemers