Volledig scherm
PREMIUM
De nasmeulende stal in Didam, waar dinsdag 2500 varkens omkwamen. © ANP

Aantal stalbranden in regio blijft maar stijgen

DIDAM/ NIJMEGEN - De grote stalbrand van afgelopen dinsdag in Didam, waarbij 2500 varkens omkwamen, was alweer de vierde stalbrand dit jaar in onze regio. Het aantal stalbranden is de laatste jaren alleen maar toegenomen.

In 2013, 2014 en 2015 was er elk jaar één stalbrand. Daarna loopt de teller op. In 2016 drie, in 2017 vier en in 2018 tot nu toe ook vier, terwijl het jaar nog niet is afgelopen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Gedeputeerde: ‘Sneltrein Doetinchem-Arnhem moet in 2024 kunnen rijden’

    Gedeputeer­de: ‘Sneltrein Doetinchem-Arn­hem moet in 2024 kunnen rijden’

    DIDAM - De RegioExpress Achterhoek, een sneltrein linea recta tussen Doetinchem en Arnhem, moet in 2024 kunnen rijden. Volgens gedeputeerde Conny Bieze van Gelderland is dat een reële verwachting. De trajectverkenning is in volle gang, in de loop van komend jaar moeten de eerste resultaten duidelijkheid verschaffen hoe en wanneer er een extra trein op het dubbelspoor tussen Doetinchem de Huet en Arnhem zal rijden en wat de aanleg kost.

Liemers