Volledig scherm
PREMIUM
De bewoners zitten al acht weken zonder lift. © Jan Ruland van den Brink

Acht weken ‘opgesloten’ door defecte lift in flat 's-Heerenberg: ‘Ik kon nergens naartoe’

'S-HEERENBERG - Enkele bewoners van seniorenwoning Stadsplein in 's-Heerenberg konden acht weken niet naar buiten vanwege een defecte lift. Bijna alle vijftig bewoners van de flat eisen nu genoegdoening van wooncorporatie Woonzorg. 

Truus van Amerongen woont op de eerste verdieping en is heel slecht ter been. De 79-jarige is afhankelijk van de lift om beneden te komen, maar van 18 november tot 7 januari was die lift buiten gebruik. ,,Acht weken lang kon ik nergens naartoe’’, zegt ze. 

Van Amerongen gaat graag naar de recreatieruimte een verdieping lager en op de koffie bij vriendinnen die ook in het gebouw wonen. ,,Dat kon allemaal niet meer, zelfs met begeleiding lukt de trap me niet.’’ 

Bovendien zou Van Amerongen in die periode verhuizen naar woonzorgcentrum en verpleeghuis Gertrudis. ,,Die kamer ben ik kwijt. Ik moet nu wachten tot er weer een beschikbaar komt.’’ 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers