Een hindernis in het parcours van de survivalrun in Loil wordt bedwongen.
Volledig scherm
Een hindernis in het parcours van de survivalrun in Loil wordt bedwongen. © theo kock persfotografie

Achtste survivalrun Loil trekt duizend mensen

LOIL - ,,We zijn vandaag in Loil, maar hebben vooral heel veel lol’’, roept Marjan Schoemaker (44) enthousiast. Samen met haar man, drie dochters en een paar vriendjes is ze zondag vanuit Enschede naar de Liemers afgereisd om mee te doen aan de achtste Survivalrun Loil. ,,Dit is echt leuk. Net even iets anders dan een gewone survivalrun.’’

De acht hebben zojuist de dertigste hindernis op het parcours getrotseerd en hebben er nog drie te gaan. Maar ondanks de warmte ogen ze nog fris. ,,Het is allemaal heel goed verzorgd en onderweg zijn er voldoende waterpunten, waar we wat kunnen drinken’’, zegt Schoemaker. ,,Daarbij zijn we zelf lid van survivalvereniging Rutbeek en lopen we regelmatig een run.’’

Bijzondere hindernissen

Het gezin is echter pas voor het eerst in Loil. ,,Vorig jaar waren we te laat en zat de inschrijving al vol. Twee jaar geleden had één van onze dochters een blessure. Gelukkig konden we nu wel meedoen. We hebben zoveel plezier gehad onderweg. Het is een hele leuke run, vooral omdat er veel bijzondere hindernissen in het parcours zijn opgenomen.’’ Zo moesten de deelnemers tijgeren door de kroeg, kanovaren en paintballen. ,,Ze hadden zelfs een tokkelbaan’’, roept één van de dochters opgewonden.

Aan de survivalrun in Loil deden zondag duizend survivallers mee. Onder hen veel vriendengroepen en gezinnen met kinderen. De hindernissen zijn dan ook zo gebouwd dat iedereen vanaf 8 jaar aan het evenement kan meedoen. Het gaat daarbij niet om de snelste tijd, maar vooral om het plezier en de gezelligheid.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers