Volledig scherm
PREMIUM
Gijs van Elk (links) en Sjaak Reumer. © theo kock persfotografie

Actiegroep 's-Heerenberg: ‘Belachelijk dat alles naar Didam gaat’

’s-HEERENBERG - Ze hadden nooit verwacht dat de in 2010 wegens succes opgeheven stichting gemeentehuis Montferland nog eens uit z'n graf op zou moeten staan. En toch gebeurt het: het plan om de raadszaal uit Gouden Handen in 's-Heerenberg te verplaatsen naar Didam moet te vuur en te zwaard bestreden worden.

Opnieuw een protestactie met de burgers en mogelijk een burgerinitiatief. Dat staat het bestuur van de weer in de benen gehesen stichting, Gijs van Elk (80), Sjaak Reumer (71) en Toos Mulleman (81) voor ogen om ‘te redden wat er te redden valt’. Voor ‘s-Heerenberg en de voormalige gemeente Bergh. Tien jaar geleden was de inzet van hun stichting (met 1.500 geregistreerde vrienden) het behoud van het klooster Gouden Handen door het gemeentehuis van de nieuwe fusiegemeente Montferland er in te huisvesten.

Het gemeentehuis ging met de ambtenaren naar Didam. Maar Gouden Handen bleef behouden mét het bestuurlijke centrum van de gemeente: de gemeenteraad met z'n raadszaal. Een decennium later maakt de gemeenteraad een eind aan die situatie. Om te bezuinigen moet er efficiënt op één plek in de gemeente vergaderd worden: in Didam.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers