Volledig scherm
PREMIUM
Frank Bloem (links) en Gerrit Heuff (rechts) zijn de woordvoerders van de buurt en de ondernemers die tegen de afsluiting van de Pittelderstaat op industrieterrein de Fluun1 protesteren. © theo kock persfotografie

Afsluiting bij De Fluun in Didam voorlopig van de baan

DIDAM - De Pittelderstraat in Didam wordt voorlopig toch niet afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Daarmee komt de gemeente Montferland in elk geval tijdelijk tegemoet aan de wens van bewoners en ondernemers van industrieterrein De Fluun 1. Zij zijn fel gekant tegen de afsluiting vanwege de slechte bereikbaarheid van het industrieterrein.

De gemeente wilde de Pittelderstraat afsluiten door een paal te plaatsen die in de grond kan zakken bij calamiteiten. Dit paaltje zou worden geplaatst ter hoogte van het stationsgebied. De maatregel was onderdeel van het Centrumplan Didam. Hiermee wilde de gemeente bereiken dat er minder verkeer door de Spoorstraat en Wilhelminastraat rijdt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers