Ajax-fans op viaduct zwaaien hun helden uit: ‘Kampioenen!’

VideoNIEUW-DIJK/ DOETINCHEM - Elf Didammers staan op het viaduct aan de Smallestraat, over de A18, om hun Ajax-helden uit te zwaaien na het behalen van de titel in de Achterhoek. De spelersbus rijdt hierlangs op de terugweg naar Amsterdam vanuit Doetinchem, waar Ajax de kampioenswedstrijd heeft gespeeld tegen De Graafschap.

,,Ik heb een seizoenkaart en ben er elke wedstrijd bij. Ja, vanavond ook, maar dan zit ik in één van de thuisvakken’’, zegt Didammer Willie Hubers (59). Hij was er als enige van zijn groep ‘live’ bij, de rest heeft de wedstrijd thuis voor de televisie gekeken. ,,Nee, niet in Doetinchem, we willen geen risico lopen weggestuurd te worden’’, zegt Louise Goris (55), die al 26 jaar een seizoenkaart heeft.

Op hun spandoek staat ‘Lijn 12 district Ost feliciteert de kampioenen’. Hubers: ,,Lijn 12 is de bus waarmee we altijd naar Amsterdam gaan voor thuiswedstrijden. Het is mooi dat we kampioen zijn geworden in Doetinchem, na het ‘drama van Doetinchem’ in 2016.’’

Even verderop langs de A18 staat Jurriaan Peters uit Stokkum in vol ornaat langs de snelweg. ,,Wachten op de spelersbus en alle supportersbussen’’, zegt hij.

De Stokkummer staat er samen met zijn zus en petekind, een relatie heeft hij niet. ,,Nee, Ajax is mijn grote liefde’’, zegt hij. ,,Prachtig dat we kampioen gaan worden!’’

Volledig scherm
De groep Didammers op het viaduct in Nieuw-Dijk. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Daniëlle uit Loerbeek moet 20 van haar 35 honden weg doen: ‘Over mijn lijk!’
    PREMIUM
    VIDEO

    Daniëlle uit Loerbeek moet 20 van haar 35 honden weg doen: ‘Over mijn lijk!’

    LOERBEEK - Daniëlle Kalshoven slaapt al drie jaar buiten tussen 6 van haar 35 honden in één van de kennels bij haar ouderlijk huis in Loerbeek. De overige 29 honden hebben een gerieflijk plekje in huis. Nog wel, want de Raad van State heeft geoordeeld dat ze maximaal 15 honden mag houden. En dus moet ze honden afstaan. Of in laten slapen. Of... ,,Over mijn lijk! Die honden blijven hier. Al ga ik de gevangenis in.”

Liemers