Beeld bovenaf van het Gat van Roelofs en bovenaan het Gat van Heijting. De nieuwe zandwinning moet - op basis van bovenstaand beeld - op de percelen ten noordoosten van het Gat van Roelofs plaatshebben.
Volledig scherm
Beeld bovenaf van het Gat van Roelofs en bovenaan het Gat van Heijting. De nieuwe zandwinning moet - op basis van bovenstaand beeld - op de percelen ten noordoosten van het Gat van Roelofs plaatshebben. © Google maps

Al duurt het al langer dan 10 jaar, Roelofs mag bijna weer zand winnen naast de A18

DIDAM - Na ruim tien jaar soebatten kan zandbedrijf Roelofs waarschijnlijk weer zand gaan winnen langs de A18 bij Nieuw-Dijk. Roelofs, omwonenden en de gemeente Montferland hebben elkaar gevonden in een plan waarbij ten zuiden van het huidige Gat van Roelofs zo'n 1,5 miljoen kuub zand zal worden gewonnen. 

 1. Snel internet onmogelijk op vijftien adressen in buitengebied, nieuw onderzoek Gelders Eiland
  PREMIUM

  Snel internet onmogelijk op vijftien adressen in buitenge­bied, nieuw onderzoek Gelders Eiland

  ZEVENAAR - Vijftien huishoudens in het buitengebied van Giesbeek, Lathum, Zevenaar, Velp, Rheden, De Steeg en Ellecom blijven verstoken van snel internet. Volgens Delta Fiber Netwerk is het onmogelijk om op die adressen glasvezel aan te leggen. Op 150 adressen in het buitengebied van Pannerden, Aerdt, Spijk, Tolkamer, Lobith en Herwen doet Delta Fiber Netwerk opnieuw onderzoek naar de mogelijke aanleg van snel internet.
 1. Nijmegenaar krijgt wapen tegen wang gedrukt bij overval
  Play

  Nijmege­naar krijgt wapen tegen wang gedrukt bij overval

 2. Emile Roemer: 'Liever op het terras dan een krat bier in het park'
  Play

  Emile Roemer: 'Liever op het terras dan een krat bier in het park'

Liemers