Volledig scherm
Een beeld van hoe een deel van het plein in het centrumplan eruit kan komen te zien. © Gemeente Montferland

Alle informatie over het centrumplan in Didam is straks in het oude raadhuis te vinden

DIDAM – De gemeente Montferland vestigt een informatiecentrum over het centrumplan Didam in het oude raadhuis. Begin september wordt het centrum geopend. In een later stadium wordt ook het bouwteam dat belast is met de uitvoering van de plannen voor de herinrichting van hartje Didam er gehuisvest.

Montferland wil de inwoners van Didam zo snel en zo veel mogelijk bij de uitvoering van de plannen betrekken. Naast het informatiecentrum komt er een website en een facebookaccount waar de actuele ontwikkelingen en de toekomstplannen te volgen zijn en waar inwoners hun ideeën kenbaar kunnen maken.

De gemeente heeft het voormalige masterplan Didam omgedoopt in centrumplan Didam. ,,We willen af van de beladen term masterplan. De gemeenteraad heeft het groene licht gegeven om verder te gaan met het plan voor het centrum, we gaan nu met de uitvoering bezig. Een nieuwe start met een nieuwe naam’’, licht wethouder Oscar van Leeuwen toe.

Bezwaren 

Het burgerinitiatief van stichting Burgers Eerst om het plan van tafel te krijgen en met een schone lei te beginnen, is twee weken geleden door de meerderheid van de gemeenteraad afgewezen. De bezwaren van Burgers Eerst richten zich vooral op de vestiging en de plek van de twee supermarkten in het plan en de inrichting van het nieuwe evenemententerrein bij de Mariakerk. Daarnaast vindt het burgerinitiatief dat de communicatie rond de plannenmakerij van meet af aan niet goed is geweest dat de burgers veel te weinig bij de plannen betrokken zijn. Burgers Eerst heeft aangekondigd naar de rechter te stappen om uitvoering van het plan te stoppen.

Marktdag

Van Leeuwen denkt met het informatiecentrum, de website en het facebookaccount de inwoners snel en goed te kunnen betrekken bij de diverse fases van het centrumplan. Het informatiecentrum is naar verwachting iedere vrijdag (marktdag in Didam) geopend. Het interieur van het oude raadhuis wordt aangepast voor het informatiecentrum. De wethouder kondigt aan er frequent aanwezig te zijn. Het oude raadhuis maakt ook deel uit van het centrumplan, het moet een horecabestemming krijgen.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers