‘Als ik geen staanplaats krijg, blijf ik hier met mijn caravan voor het gemeentehuis’

videoDIDAM - Herman Hoeree (36) is voorlopig niet van plan zijn caravan weg te halen bij het gemeentehuis in Didam. ,,Ik wil een staanplaats voor een woonwagen. Zo lang ik die niet krijg in Montferland, blijf ik hier in mijn caravan wonen.”

Vorige maand heeft de gemeente Montferland besloten dat het huidige woonwagenkampje aan de Zwaluwstraat in Didam niet wordt uitgebreid. De gemeente vindt vier staanplaatsen voldoende. Hoeree baalt van dat besluit. Daarom heeft de Didammer maandag zijn caravan geparkeerd op het plein voor het gemeentehuis. Aan de caravan hangt een grote spandoek: Wij willen geen huis, de woonwagen is ons thuis. 

Thuis

Hoeree is van plan voorlopig te blijven zitten in de protestcaravan. ,,Ik heb tot mijn 21e in een woonwagen gewoond. Daarna heb ik wat rondgezworven en sinds een tijdje woon ik in een huis, hier in Didam. Maar dat zie ik liever anders. De woonwagen is mijn thuis. En ik vind dat de gemeente dat mogelijk zou moeten maken. De landelijke wetgeving is veranderd en de gemeente moet meebewegen.”

Volledig scherm
Herman Hoeree. © theo kock persfotografie

Volgens Hoeree staat hij niet alleen in zijn wens. ,,Ik schat dat er zo'n vijftig met name jongeren zijn die ook van de wagen komen en graag terug willen naar een woonwagen in Montferland. Ik vind daarom dat er snel actie ondernomen moet worden. Op dit moment zijn er vier staanplaatsen, maar dat is dus veel te weinig.”

Quote

Als de politie mijn caravan hier wegsleept, heb ik er nog wel een paar achter de hand.

Herman Hoeree, Actievoerder

Dinsdagmiddag heeft hij een gesprek met burgemeester De Baat en wethouder Gerritsen. Veel verwacht hij niet van dat gesprek. ,,Nee, om eerlijk te zijn niet. En als ik geen bevredigend antwoord krijg, blijf ik hier op de parkeerplaats in mijn caravan wonen. Ze krijgen me hier echt niet weg. En als de politie mijn caravan wegsleept, heb ik er nog wel een paar achter de hand.”

Volledig scherm
© theo kock persfotografie
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers