Anke IJsveld bereikte in de nacht van vrijdag op zaterdag de wereldtop natural bodybuilding in Las Vegas. Foto : Jan Ruland van den Brink
Volledig scherm
Anke IJsveld bereikte in de nacht van vrijdag op zaterdag de wereldtop natural bodybuilding in Las Vegas. Foto : Jan Ruland van den Brink © Jan Ruland van den Brink

Anke bij wereldtop bodybuilden in Las Vegas: ‘Alsof je droomt’

UpdateDIDAM/DUIVEN - Anke IJsveld uit Didam heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag de wereldtop natural bodybuilding bereikt op het WK in Las Vegas. In haar klasse ‘fysique’ versloeg ze alle concurrerende bodybuildsters en trad ze toe tot de ‘pro’s’.

Daarmee is ze de derde dame in Nederland die dat bereikt. ,,Je hoopt er natuurlijk op, maar echt verwacht had ik het eigenlijk niet’’, vertelt IJsveld enthousiast. De 32-jarige geeft in Duiven en Didam les op sportschool Aerofitt.

‘Alsof je droomt’

Aan het einde van de wedstrijd in Las Vegas blijven er drie dames over, en over die drie worden de medailles verdeeld. Eerst wordt nummer drie bekend gemaakt, dan de nummer twee, en zo blijft de winnaar dus over. ,,Die ene seconde waarin je beseft dat je hebt gewonnen, die zal ik nooit meer vergeten. Het is dan net alsof je droomt’’.

Pro-card

IJsveld heeft zich met haar pro-card, die ook recht geeft op prijzengeld, meteen ingeschreven voor deelname aan de pro-wedstrijd met de andere professionals, die de volgende nacht werd gehouden. In eerste instantie leek ze te laat met de inschrijving, maar met dank aan de bondspresident kon ze toch meedoen.  ,,Ik ben hier nu toch. Dan kan ik net zo goed deze ervaring meepakken.’’

De prijsuitreiking vannacht, Anke is de middelste
Volledig scherm
De prijsuitreiking vannacht, Anke is de middelste © PR

De Didamse bracht het niet tot de finale van de pro's.

Supertrots

IJsveld was enkele weken geleden nog wat onzeker over wat haar vader vindt van haar carrière in het bodybuilden. ,,Nu heeft mijn vader een brief aan me meegegeven, die ik pas mocht openen toen ik al in Las Vegas was. Echt zo lief. Hij is supertrots op me’’.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers