Annica van Eekeren met poes Scooter.
Volledig scherm
PREMIUM
Annica van Eekeren met poes Scooter. © Gerard Burgers

Annica uit huis gezet na overlijden ouders en is boos over oplossing voor lotgenoten: ‘Mensen voorgelogen’

WeesWijzer, de belangenvereniging voor weeskinderen, is niet tevreden met de gedragscode voor verhuurders die demissionair minister Kajsa Ollongren vorige week presenteerde. Volgens voorzitter Jojanneke van den Bosch schieten wezen er namelijk niets mee op.

7 reacties

 • leo Smits

  5 maanden geleden
  Geloof dat er hier mensen reageren die schijnbaar wel alles op orde hebben en geen kinderen hebben die misschien in zo'n situatie terecht kunnen komen?
 • Bert Vogels

  5 maanden geleden
  Frank, beetje domme opmerking. Het is bij lange na geen 20% en er is ook sprake van een enorme vrijstelling voor kinderen. Vermogen en het erven van vermogen wordt in Nederland nauwelijks belast. I.t.t. arbeid (waar je wel wat voor moet doen). Best krom.
 • A.M. Berben

  5 maanden geleden
  Er is niets slechts aan deze regeling. Zolang er zoveel woningnood bestaat is het alleen maar logisch dat gezinswoningen aan gezinnen worden toebedeeld en niet aan alleenstaanden. Dat hen nu een langere periode wordt geboden om iets anders te zoeken is correct, maar daarmee ontstaat niet automatisch het recht op een woning die zij anders als alleengaande ook nooit zou hebben gekregen. Wel realistisch blijven, al blijken daar steeds meer mensen problemen mee te hebben.
 • Hans Hartink

  5 maanden geleden
  Als beoogd minister van Defensie zal Ollongren met inmiddels de befaamde D66-"logica" gaan voorstellen om deze groep "te huisvesten" in de militaire oefendorpen in Harskamp en Zoutkamp.
 • Willem Zuidersteen

  5 maanden geleden
  De regels waren duidelijk. Hoe vervelend ook, maar dan had je er eerder wat mee moeten doen. Nu houd je een huis bezet voor anderen die er recht op hebben.

Liemers