Volledig scherm
© Polizei Nord-Rhein-Westfalen Kreis Kleve

Automobilist raakt onwel en botst met vijf auto's in Emmerik

EMMERIK - Een 56-jarige man uit Krimpen aan de IJssel is woensdagmiddag lichtgewond geraakt bij een aanrijding op de 's-Heerenberger Strasse (B220) in Emmerik. Dat meldt een woordvoerder van de Duitse politie.

Het ongeval gebeurde toen een automobilist even na 14.00 uur uit Kleef op die weg reed en onwel werd. Hij kwam daardoor op de andere weghelft terecht en raakte het voertuig van de 56-jarige Nederlander.

Vijf auto's
De auto van de man uit Kleef schoot vervolgens door en reed tegen drie auto's die voorgesorteerd stonden om linksaf de Weseler Strasse in te rijden, waaronder de auto van een 37-jarige 's-Heerenbergse. De man uit Kleef botste daarna op de kruising tegen een vijfde auto en kwam toen tot stilstand.

Gewond
De onwel geraakte bestuurder is bij het ongeval zwaargewond geraakt en moest door de brandweer uit zijn auto worden bevrijd, meldt de Duitse krant NRZ. Hij is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De bijrijder, zijn broer, heeft geprobeerd een ongeval te voorkomen.

Een aantal bestuurders raakte lichtgewond. Vier auto's zijn afgesleept. De andere voertuigen konden verder rijden. De weg was tot 16.45 uur afgesloten voor onderzoek.

Liemers