Volledig scherm
Foto ter illustratie © ROBIN UTRECHT

Azora neemt dagopvang ouderen van Welcom over

‘s-HEERENBERG/BRAAMT - Zorgorganisatie Azora neemt  de dagopvang voor ouderen in Braamt en 's-Heerenberg over van de welzijnskoepel Welcom. De parttime medewerkers die bij de opvang werkzaam zijn worden door Azora overgenomen. Welcom en Azora bezweren dat er voor bezoekers van de dagopvang niets zal veranderen.

Doordat de dagopvang steeds meer richting dagverzorging tendeert, past de dagopvang volgens Welcomdirecteur Pascal van der Maas beter bij zorgspecialist Azora dan bij zijn welzijnsorganisatie. Er komen steeds meer mensen met een zorgindicatie bij de dagopvang terwijl Welcom meer gericht is op dagbesteding  voor mensen die nog niet aan die zorgindicatie toe zijn. Welcom moet juist zorgindicaties voorkomen met de aangeboden  activiteiten.

Intensiever

Van der Maas: ,,Uit een onderzoek is gebleken dat de intensievere dagopvang met veel zorgtaken meer thuishoort bij een zorgorganisatie als Azora. De zorg is ook veel intensiever. Het aantal mensen met een indicatie neem alleen maar toe en de zorgzwaarte ook. Het is veel zwaarder dan het vroeger was, wij noemen het steeds meer dagverzorging. Dat kan beter door een gespecialiseerde organisatie gebeuren.  Azora kan dit absoluut beter. Ze zijn er met hun zorgsystemen beter op toegesneden. Onze kerntaak ligt meer in het voorveld, vòòr dat de zorg aan de orde is. Het allerbelangrijkste is dat er in de dienstverlening voor de mensen, door dezelfde mensen op dezelfde plek niks verandert. Niemand zal verschil merken. Daar zijn we ontzettend blij mee.”

Krimp

Door de overdracht van de dagopvang per 1 januari krimpt de Montferlandse welzijnsorganisatie waar nu een kleine veertig mensen werkzaam zijn. De betrokken tien parttime-medewerkers treden bij Azora in dienst.
Welcom heeft sinds 1989 de dagopvang voor ouderen verzorgd. In het Barghse Huus en het  dorpshuis De Braempt melden zich wekelijks  40 ouderen voor de dagopvang. 
Zorgorganisatie Azora levert op acht locaties verpleeghuis-, verzorgingshuis- en thuiszorg in de gemeenten Oude IJsselstreek en Montferland.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers