Basisschoolkinderen Didam zamelen geld in voor Australië: ‘Geen lege fles meer te vinden’

videoDIDAM - Trotse kinderen in Didam. De afgelopen dagen gingen ze langs de deuren om lege flessen in te zamelen. Er is ruim 550 euro opgehaald voor Australië, dat geteisterd wordt door bosbranden. ,,In Didam is geen lege fles meer te vinden”, vertelt Pien (11). 

Pien zit in groep 7 van IKC De Toorts in Didam. Ze was erg onder de indruk van een filmpje over de bosbranden dat vorige week door juf Janneke van Alst werd getoond. ,,Ik vond dat ik iets moest doen. Samen met mijn klasgenootjes kwam ik op het idee om een flessenactie op touw te zetten”, zegt Pien. 

(verhaal gaat verder onder de foto)

Volledig scherm
Juf Janneke van Alst met haar enthousiaste leerlingen. © theo kock persfotografie

Bierkratten

Het ingezamelde geld gaat naar twee goede doelen: Het Rode Kruis in Australië en het Wereld Natuur Fonds (WNF). ,,De mensen moeten hulp krijgen, maar ook de dieren. Veel kangoeroes, vleermuizen en koalaberen zijn gewond”, vertelt Stan (10). Na een korte stilte vervolgt hij: ,,Ik heb ook een paar bierkratten opgehaald. Die brengen lekker veel op.”

Daan (10) is vooral onder de indruk van de omvang van de brand in Australië. ,,Een gebied zo groot als Nederland staat in brand. En een stuk België.  Dus als de brand hier zou zijn, zou ook onze school in brand staan.”

KNGF Geleidehonden

De flessenactie in Didam duurt nog een week en mensen mogen ook best een paar euro geven, vertelt Daan. Juf Van Alst vindt het mooi om te zien hoe het enthousiasme van de kinderen uit groep 7 overslaat naar groep 8. Die kinderen zijn een jaartje ouder en inventief. 

,,Als we toch bezig zijn, kunnen we de doppen apart verzamelen”, vertelt Lieke (11) uit groep 8. ,,Het geld dat daarmee wordt ingezameld is voor KNGF Geleidehonden.”

  1. Inwoners Emmerik zitten niet te wachten op militaire voertuigen uit Achterhoek: ‘In Duitsland ligt dit gevoelig’
    PREMIUM

    Inwoners Emmerik zitten niet te wachten op militaire voertuigen uit Achterhoek: ‘In Duitsland ligt dit gevoelig’

    EMMERIK/ ’S-HEERENBERG - Een plan om met militaire voertuigen vanuit ’s-Heerenberg de Rijnpromenade van de Duitse grensplaats Emmerik te bezoeken en zo 75 jaar vrijheid te vieren, valt niet bij al onze oosterburen in goede aarde. ,,Ik kom ook niet op het idee om met oude Duitse voertuigen naar Nederland te rijden’’, zegt Herbert Kleipaß van de Emmericher Geschichtsverein, de lokale historische vereniging.

Liemers