Het regelstation Slaghout in Lengel wordt mogelijk vervangen voor een grotere variant. De gemeenteraad neemt naar verwachting in de tweede helft van dit jaar een besluit over het bestemmingsplan dat de ontwikkeling van het regelstation mogelijk moet maken.
Volledig scherm
PREMIUM
Het regelstation Slaghout in Lengel wordt mogelijk vervangen voor een grotere variant. De gemeenteraad neemt naar verwachting in de tweede helft van dit jaar een besluit over het bestemmingsplan dat de ontwikkeling van het regelstation mogelijk moet maken. © Jan van den Brink

Bedrijven in ’s-Heerenberg hebben dringend behoefte aan fatsoenlijk stroomnet, maar de oplossing daarvoor van bijna 4,5 meter hoog valt slecht bij omwonenden

LENGEL - Bewoners van het buitengebied van Lengel verzetten zich tegen de komst van een nieuw regelstation van 4,2 meter hoog. Het gebouw is volgens netbeheerder Liander nodig, want het elektriciteitsnet in het oosten van Montferland kan de enorme vraag niet meer aan.

5 reacties

 • Henk Keurentjes

  2 maanden geleden
  En we willen iedereen electrisch laten rijden waar halen we die stroom dan vandaan ??
 • frank jansen

  2 maanden geleden
  Binnen een straal van 40 Meter heb ik 8 gebouwen (huizen) staan wel tot 9 meter hoog. En die geven stuk voor stuk meer overlast dan een "regelstation".
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  Waarschijnlijk hebben ze daar geen nieuwsvoorziening om te weten wat er in Nederland speelt.
 • bernadet van rijswijk

  2 maanden geleden
  Begrijp echt niet dat men het heeft over uitzicht. Het gaat om uitstoot van gifgassen, ontnemen van licht, ontnemen van woongenot, als de gemeente komt om putten te reinigen de straat onkruid vrij te maken of te vegen, waar je ieder jaar voor moet betalen, kan niet. Ramen open zetten kan niet stank overlast, bedenk gewoon wat niet wil wat u geschiet doe dat ook een ander niet. .
 • Jan Willem Kleinnagelbrink

  2 maanden geleden
  Steeds meer mensen hier, alles moet elektrisch, maar de capaciteit is er niet Dan willen ze daar wat aan doen en zeuren weer mensen. Net als bij bouwen van huizen , uitzicht weg, o jeetje Leer eens dat uitzicht geen eeuwigdurend recht is!