Volledig scherm
© News United

Bejaarde automobilist rijdt tuin in

LENGEL - Een auto is vanmiddag in de voortuin beland van een woning aan de Zeddamseweg in Lengel. De bestuurder is door ambulancepersoneel gecontroleerd op verwondingen. De automobilist hoefde niet naar het ziekenhuis.

Hij joeg de bewoners de stuipen op het lijf. Enkele uren na het ongeval zijn Henk Röttger en zijn vrouw Ine voorzichtig begonnen met puinruimen. De ravage is behoorlijk: de stenen van het muurtje dat de man omver reed liggen verspreid door de tuin, planten en gaas zijn stuk.

Schade
Maar dat is maar materiële schade. „Daar achter dat raam aan de voorkant woont een vrouw van 92, de moeder van mijn man", zegt Ine Röttger. „Zij is behoorlijk van slag." Ook het echtpaar Röttger is geschrokken van de „enorme klap".

Afslaan
Het ongeval vond rond 13:00 uur plaats. De automobilist is een 81-jarige man uit 's-Heerenberg, aldus de politie. Volgens het echtpaar zag de man te laat dat de auto voor hem, waarin een kennis van het echtpaar reed, wilde afslaan naar de inrit van de woning. „Hij heeft geprobeerd om de auto nog in te halen en is toen de tuin ingereden."

Daarbij heeft hij de andere auto in de flank geraakt. Beide bestuurders kwamen met de schrik vrij. De politie laat weten, dat er onderzoek wordt gedaan naar de rijvaardigheid van de bejaarde bestuurder. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Liemers