Een kromsnavel papegaai (foto ter illustratie).
Volledig scherm
PREMIUM
Een kromsnavel papegaai (foto ter illustratie). © Wiki Commons

Benno belandt in de cel nadat een vrouwtjespapegaai een mannetje blijkt

‘S-HEERENBERG - Aangifte willen doen van oplichting en uiteindelijk zelf in de cel terechtkomen. Dat overkwam Benno Verheij (51) uit 's-Heerenberg. En dat allemaal door een papegaai die geen vrouwtje bleek.

Verheij doet boos zijn relaas. Een vriend van hem uit Kilder kocht via Marktplaats in 's-Heerenberg een kromsnavelpapegaai, een zogeheten Bonte boer. Een vrouwtje, denkt hij. Die zijn duurder dan mannetjes. Maar bij een officiële geslachtsbepaling blijkt dat de papegaai een mannetje is.

Wat nu? Hij roept de hulp in van Benno Verheij, een vriend uit ‘s-Heerenberg. Namens zijn vriend gaat Verheij telefonisch verhaal halen bij de verkopers. Die willen de papegaai volgens hem niet terugnemen en ook naar het betaalde geld voor de geslachtsbepaling kan worden gefloten. Na een heftige woordenwisseling meldt Verheij dat hij aangifte zal doen bij de politie.

Quote

Hij vroeg of ik mijn identi­teits­be­wijs bij me had. Had ik niet. ‘Dan kan ik u daarop aanhouden’, zei hij.

Benno Verheij
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers