Volledig scherm
PREMIUM
Mountainbiker Michel Elshof op de huidige mtb-route in het Bergherbos. © theo kock persfotografie

Bergherbos wordt veiliger door aanpassen mountainbike-route

ZEDDAM/ ’S-HEERENBERG - Wandelen, paardrijden én fietsen in het Bergherbos wordt veiliger door een aanpassing van de mtb-route in dit gebied. Ongeveer 6 kilometer van de sportieve route voor mountainbikers wordt verlegd, zodat wandelaars en ruiters in het Montferlandse bos rond Zeddam en ’s-Heerenberg minder vaak fietsers tegenkomen.

,,Met het uit elkaar halen van de gebruikersstromen wordt het bos veiliger voor iedereen”, zegt boswachter Erwin Grob. Volgens hem zijn er de afgelopen jaren gelukkig nooit ongelukken gebeurd. Wel klagen de langzamere wandelaars en ruiters ‘af en toe’ over de snelle fietsers. ,,Maar dat was mede de reden voor de aanpassing van de route. En wij zagen zelf ook dat het beter zou zijn ze uit elkaar te halen, zo blijft het leuk voor iedereen.”

Dat bevestigt Marco te Witt van TC De Liemers, de fietstoerclub die het Montferlandse bos als ‘thuisroute’ heeft. ,,Sommige stukken zijn nu rechttoe-rechtaan. Door de route deels aan te passen wordt het voor ons fietsers zeker leuker.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers