Volledig scherm
politie stock politieauto zwaailicht © ANP

Bestuurder onder invloed van drugs gepakt na wilde achtervolging over A12 en A18

LOERBEEK - Een bestuurder, onder invloed van drugs, is na een wilde achtervolging door de politie aangehouden in een voortuin in Loerbeek. De bestuurder van een Audi S3 kwam daar tot stilstand, na een achtervolging over de A12 en A18 door de politie.

De man bleek te rijden met een ongeldig rijbewijs, testte positief op drugs en beging meerdere verkeersovertredingen tijdens de achtervolging.

De achtervolging startte vannacht op de A12, toen agenten van de Landelijke Eenheid (LE) het voertuig wilden controleren. ‘Hierop ging het voertuig er met hoge snelheid vandoor, de verdachte reed op het snelst boven de +200 km/u’, schrijft de politie.

De achtervolging begon de A12 en ging later verder op de A18. Bij de afslag Didam is de bestuurder de snelweg afgegaan en is verder gereden in de richting van Beek.

Voortuin

‘In Loerbeek kwam het voertuig tot stilstand in een voortuin, nadat de collega’s van de Landelijke Eenheid het voertuig op gepaste wijze tot stoppen hadden gebracht. Hierbij hebben wij de LE ondersteund en de verdachte overgebracht naar het politiebureau in Doetinchem’, aldus de politie. 

De man reed zonder rijbewijs, testte positief op drugsgebruik en had meerdere verkeersovertredingen begaan, waaronder met meer dan 200 km/u door de bebouwde kom rijden. De politie hoort de verdachte vandaag. Hierna buigt het OM zich over de strafmaat.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Inwoners Emmerik zitten niet te wachten op militaire voertuigen uit Achterhoek: ‘In Duitsland ligt dit gevoelig’
    PREMIUM

    Inwoners Emmerik zitten niet te wachten op militaire voertuigen uit Achterhoek: ‘In Duitsland ligt dit gevoelig’

    EMMERIK/ ’S-HEERENBERG - Een plan om met militaire voertuigen vanuit ’s-Heerenberg de Rijnpromenade van de Duitse grensplaats Emmerik te bezoeken en zo 75 jaar vrijheid te vieren, valt niet bij al onze oosterburen in goede aarde. ,,Ik kom ook niet op het idee om met oude Duitse voertuigen naar Nederland te rijden’’, zegt Herbert Kleipaß van de Emmericher Geschichtsverein, de lokale historische vereniging.

Liemers