Burgemeester Peter de Baat wordt in 2017 geïnstalleerd in Montferland.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Peter de Baat wordt in 2017 geïnstalleerd in Montferland. © theo kock

Bestuurscrisis Montferland: ‘Vaak kunnen mensen niet door een deur’

's-HEERENBERG - Bestuurscrises zoals momenteel in Montferland worden vaak veroorzaakt door ‘oud zeer dat nooit is opgeruimd’. Dat zegt bestuurskundige Michiel de Vries, hoogleraar aan de Radboud Universiteit.

5 reacties

 • Johannes Sennahoj

  2 jaar geleden
  Idd haantjesgedrag. Tis een kwestie van gunnen, geven en nemen. Helaas is dat in Montferland nog ver weg. Vliegen afvangen en dicht op de huid van de uitvoering is tastbaarder en voor een doorsnee raadslid in Montferland nog wel te behappen. De rol pakken die ze daadwerkelijk hebben, hebben velen (nog) niet in de vingers. Ben benieuwd wat de nieuwe coalitie volgende periode gaat brengen met deze of een andere trainer 😉.
 • Joris Driepinter

  2 jaar geleden
  Niet zo moeilijk; haantjesgedrag en allerlei eigen belangen, daar draait het om bij bestuurders...
 • theo houkes

  2 jaar geleden
  Los dit gewoon simpel op stuur die hele zooi naar huis en breng ons onder bij een andere gemeente didam en s Heerenberg wel alle twee bij een andere gemeente zijn we van dat kleuterschooltje af
 • Henk de jager

  2 jaar geleden
  word tijd voor verandering,..het gaat hier allang niet meer om de burger,..
 • Frank Wissink

  2 jaar geleden
  Deze bestuurskundige heeft het maar deels goed gezien. Hij vindt dat een coalitie van CDA en LBM met 13 zetels voldoende is. Maar juist dan ben je erg kwetsbaar, want 1 ontevreden raadslid en je hebt geen meerderheid meer. Een aanvulling met D66 en VVD moest vervolgens meer stabiliteit brengen. Ik zeg “moest” omdat het hier niet om getallen gaat maar om personen. Zolang de raad veel te dicht op de uitvoering zit en partijen over en weer elkaar niets gunnen los je dit niet op.
 1. Burgemeester Montferland krijgt uitbrander van gemeenteraad: motie van treurnis aangenomen
  PREMIUM

  Burgemees­ter Montfer­land krijgt uitbrander van gemeente­raad: motie van treurnis aangenomen

  ’S-HEERENBERG/ DIDAM - Coalitiepartij D66 heeft donderdagavond in de raadsvergadering forse kritiek geuit op burgemeester Peter de Baat van Montferland. Met name in de afgelopen maanden zou De Baat ruziënde partijen en raadsleden niet dichter bij elkaar kunnen brengen en de debatten niet aanvoelen. Het leverde de burgemeester een motie van treurnis op. Deze ‘gele kaart’ werd aangenomen.