Volledig scherm
Via contacten van Nancy Litjes (rechts) en Jurgen Egberts zijn er tientallen gesigneerde shirts van betaalde clubs uit heel Europa binnengekomen voor de veiling ten bate van het Tijmenfonds. De vader van Tijmen, Dion Steenbergen (midden), is er blij mee. © Jan Ruland van den Brink

Betaalde clubs doneren shirts voor Tijmentoernooi

's-HEERENBERG - Van Manchester United tot Barcelona en van Borussia Dortmund tot FC Utrecht: tal van betaalde voetbaclubs hebben gesigneerde shirts en ander materiaal ter beschikking gesteld voor een veiling ten bate van het internationale Tijmentoernooi dat op 15 juni in 's-Heerenberg wordt gehouden. De opbrengst komt ten goede aan het Tijmenfonds waarmee het jeugdvoetbal wordt ondersteund.

Aan de eerste editie  van het toernooi voor jeugdteams onder 15 jaar nemen de selectieteams van Borussia Mönchengladbach, Fortuna Düsseldorf, Rot Weis Oberhausen, Rot Weis Essen, De Graafschap en DZC’68 deel. ,,We zijn heel blij met dit deelnemersveld‘’, zegt toernooileider Wilbert Esselink van MvR.

 Voor eigen kosten

,,Alle teams nemen de kosten voor eigen rekening. We hadden graag meer Nederlandse betaalde clubs erbij gehad. Ze reageerden ook allemaal positief op de uitnodiging. Maar datum kwam voor de meesten niet goed uit. Voor de volgende editie kunnen we  meer op de wensen van de clubs inspelen.” MvR overweegt komend jaar een combinatietoernooi te organiseren: één wedstrijdschema met  betaalde clubs en één met amateurteams.

VV Dieren

 In het programma van 15 juni is ook een wedstrijd opgenomen tussen het team van MvR waarin Tijmen heeft gespeeld en VV Dieren,  het team dat als tegenstander het ongeluk met Tijmen in september vorig jaar heeft meegemaakt. Het toernooi begint om 10 uur.

Volledig scherm
Poster Tijmentoernooi 's-Heerenberg © MvR
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Achterhoekse broers Wouter en Stijn Derksen in Amerika voor hun muzikale droom met Mae Seven
    PREMIUM

    Achterhoek­se broers Wouter en Stijn Derksen in Amerika voor hun muzikale droom met Mae Seven

    NEW YORK / 'S-HEERENBERG - Wat hebben Alicia Keys, Lenny Kravitz, Eminem en Mae Seven uit 's-Heerenberg met elkaar gemeen? De artiesten werken vanuit Amerika en hebben dezelfde mixing engineer gestrikt: Ken Lewis. Een grootheid in de muziekwereld, en hij wilde graag aan de slag met de broers Wouter en Stijn Derksen, die tien maanden geleden naar Amerika zijn verhuisd om als Mae Seven carrière te kunnen maken met hun muziek.

Liemers