Volledig scherm
PREMIUM
De bibliotheek in Didam. © Jan Ruland van den Brink

Bibliotheek Didam wil eerst geld zien en dan pas verhuizen

DIDAM - Bibliotheek Didam wil, zolang er nog onderhandelingen lopen over de verkoop van het huidige onderkomen, nog niet beloven naar woon- en zorgcomplex Meulenvelden te zullen verhuizen. Woningstichting Plavei, de gemeente Montferland en de bibliotheek Didam hebben weliswaar een intentieverklaring klaar liggen om die verhuizing te beklinken, maar de handtekening van de bibliotheek staat daar als enige nog niet onder.

De bibliotheek aan de Schoolstraat in Didam moet plaats maken voor een parkeerplaats grenzend aan een nieuwe supermarkt (Nettorama). Het maakt een onlosmakelijk onderdeel uit van het centrumplan Didam dat de komende jaren zijn beslag moet krijgen. Projectontwikkelaar Groenstate moet het gebouw en de grond  van de bibliotheek, die eigenaar is,  verwerven. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Subsidie voor dorpen Montferland schot in de roos

    Subsidie voor dorpen Montfer­land schot in de roos

    DIDAM - De negen kernen in Montferland (buiten Didam en ‘s-Heerenberg) hebben veel baat gehad bij de subsidie van 25.000 euro voor leefbaarheidsinitiatieven. In vijf kernen is een groot deel van de subsidie gebruikt voor verbetering van de dorpshuizen. De dorpsraden die in de meeste gevallen de leefbaarheidsinitiatieven hebben aangedragen, zijn zeer te spreken over de financiële injectie van de gemeente. Er komt een bescheiden vervolg op de regeling.

Liemers