De bibliotheek in Didam.
Volledig scherm
PREMIUM
De bibliotheek in Didam. © Jan Ruland van den Brink

Bibliotheek Montferland voelt zich gepakt door college

DIDAM/'S-HEERENBERG - De bibliotheken in Didam en 's-Heerenberg moeten in de bezuinigingsplannen van burgemeester en wethouder 70.000 euro inleveren. Het valt ze rauw op het dak. De bezuiniging moet  van tafel.

17 reacties

 • ibomp

  3 jaar geleden
  Juist die reactie zegt nog veel meer over jezelf Piet.....Zalig zijn de armen van geest; want hunner is het Koninkrijk der hemelen (Matteüs 5:3)
 • Piet Paaltjes

  3 jaar geleden
  Ah Cecil is een ambtenaar op de loonlijst of is getrouwd met een wethouder...dat zijn de laatsten die de klappen voelen dus dat verklaard het positieve gezever
 • Trouw

  3 jaar geleden
  Pietje toch! Ik mag hopen dat je niet teveel op het pseudoniem lijkt waarvan je op een haar na de nickname hanteert. Dichter Francois H. (alias PP) loste de problemen uiteindelijk op een akelige manier voor zichzelf op. Het ging bij "Henk" om een ironische vergelijking. Je maakt deze stijlfiguur met je reactie complexer dan nodig is met je statements over de kenmerken van crimineel gedrag en jouw  kennis daarover. Dat had de echte Paaltjens niet nodig. De echte juweeltjes vind je trouwens in de bibliotheek. Ze liggen daar ook voor jou.      
 • Trouw

  3 jaar geleden
  Het gesol met de huisvesting van de bibliotheek en de nu opgelegde bezuiniging getuigt van een deplorabele staat van politiek Montferland. De bieb zit in een puik eigen pand tegen minimale huisvestingskosten. Altijd zuinig beheerd. Moet daar onder dwang weg van de GEMEENTE. Dat kost een smak geld extra voor een slechtere huisvesting. En dat moet de bieb nu zelf bezuren. Ik kan me goed voorstellen dat de bieb nu gaat weigeren om haar eigen pand te verlaten en alle afgedwongen overeenkomsten opzegt. Bibliotheken hebben geen tractoren maar de gemeente vraagt om een Malieveldje.
 • Ronald

  3 jaar geleden
  Ik moet ook bezuinigen.Aangezien mijn hobby te veel kost.Vanaf januari 2020 betaal ik nog maar 25 % gemeentebelastingen.Dus binnenkort even naar de wethouder (prive) voor een goed gesprek.

Liemers