Bizarre brooddiefstal bij bakker in Didam

videoDIDAM - Een bizarre brooddiefstal in Didam, afgelopen nacht. Twee jonge knapen komen daar met een tas de parkeerplaats bij kampioensbakker Paul Berntsen op en trekken vervolgens tientallen broodjes van de kar.

Op die kar liggen de zojuist gebakken broodjes buiten af te koelen, omdat het in de bakruimte aan de Kerkstraat te warm is. De knapen pakken in minder dan een minuut tijd vele broodjes van een bakplaat. Eén van de jongens rent al heel snel weg, de ander pakt nog snel wat broodjes van een tweede plaat. En hij pakt zelfs de broodjes die op de grond vallen.

'We weten dat ons brood om te stelen is, en we kunnen tegen een kwajongens streek, maar hier ben ik 'n beetje klaar mee!', schrijft Berntsen op Facebook. 'Als de bakkers jullie in de vingers krijgen kun je rekenen op n flink pôsje smeer', schrijft hij in onvervalst dialect.

Berntsen heeft de jongens 'duidelijk op camera staan' maar weet niet wie het zijn. 'Stop hiermee jongens scheelt 'n hoop irritatie', roept hij op.

Mensen die weten wie de brooddieven zijn, kunnen zich melden bij Berntsen.

Volledig scherm
Eén van de jongens is als een bezetene bezig de broodjes in een tas te laden. © Paul Berntsen/ Facebook
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers